Bij een reguliere tandartspraktijk denkt u al snel aan controle, af en toe een gaatje vullen en zo nu en dan wat tandsteen verwijderen. Hoewel we bij Tandheelkundig Centrum Langver verschillende specialismen in huis hebben, kunt u voor een ‘gewone tandarts’ met ‘gewone activiteiten’ uiteraard ook bij ons terecht. En dat we veel meer bieden, daar kunt u alleen maar van profiteren.

Algemene tandheelkunde


Algemene tandheelkunde is het planmatig verhelpen van algemene klachten en het bieden van periodieke gebitscontroles en gebitssaneringen volgens de meest recente kennis en opvattingen.
Lees meer...

Periodieke controle
In onze praktijk wordt uw gebit in principe twee keer per jaar gecontroleerd. Er wordt gecontroleerd op cariës (gaatjes) en op de conditie van het tandvlees (parodontium). In geval van gemiddelde tot ernstige tandvleesontsteking (parodontitis), wordt u verwezen naar één van onze mondhygiënisten.

Röntgenfoto’s
Afhankelijk van de situatie worden er foto’s (bite-wings) gemaakt. In het kader van specifieke problematiek en/of een uitgebreid behandelplan kan er een zogenaamd orthopantomogram worden gemaakt. Dit is een röntgenfoto waarop kaak en gebit geheel is afgebeeld.

Conserverende tandheelkunde
Het repareren van gaatjes wordt ook wel conserveren genoemd. Het tandbederf (cariës) wordt weggenomen en er wordt een vulling (restauratie) aangebracht. In onze praktijken wordt uitsluitend met wit vulmateriaal gewerkt. Soms kan na behandeling een gevulde tand of kies nog wat gevoelig zijn, maar dat verdwijnt meestal binnen afzienbare tijd.

Extracties
Ook het trekken van gebitselementen behoort tot de algemene tandheelkunde.

Wortelkanaalbehandeling


Door tandbederf of door een lekkende vulling kan uw tandweefsel ontstoken raken. Een harde klap op uw tand kan ook een aanleiding zijn.
Lees meer...

Bacteriën zijn meestal de veroorzakers van de ontsteking. Voelen uw tanden of kiezen gevoelig aan bij het drinken van koude of warme dranken? Dat kan een eerste signaal zijn. Soms geeft de ontsteking geen klachten, maar ook hevige pijnklachten komen voor. Uw tandarts moet het ontstoken tandweefsel verwijderen, anders zal het afsterven. Wanneer het tandweefsel niet wordt verwijderd, kan de ontsteking zich naar uw kaakbot uitbreiden. Hierdoor kan kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren gaan.

Mondhygiëne en preventie


Ons professionele team staat vijf dagen per week voor u klaar om uw gebit grondig te reinigen voor een stralende glimlach. Indien nodig geven ze u ook voorlichting en instructies.

Kroon- en brugwerk


Kroon
Zodra een tand/kies is afgebroken is het plaatsen van een kroon een mogelijkheid om het gebit er weer fraai uit te laten zien. Een kroon is eigenlijk niets meer dan een kapje dat over een afgeslepen tand of kies past. Kronen zijn beschikbaar in vele soorten materialen, bijvoorbeeld metaal of porselein of een combinatie hiervan.
Lees meer...

Brug
Ontbreken er één of meer tanden of kiezen? Dan is de brug wellicht een goede oplossing voor uw gebit. Een brug bestaat uit twee of meer kronen en een tussendeel. De brug zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de ontbrekende tand(en).

Esthetiek


Wie niet tevreden is met zijn/haar gebit, kan daar bij Langver wat aan doen. Samen met u maakt de tandarts een plan om tot het best mogelijke resultaat te komen.
Lees meer...

Hierbij wordt er aandachtig geluisterd naar uw wensen en krijgt u uitgebreid uitleg over de mogelijke behandelingen. Ieder probleem kent meerdere oplossingen en door op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden wordt in de meeste gevallen de juiste oplossing gevonden. De tandartsen van tandheelkundig centrum Langver zijn en blijven dan ook op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen in de tandheelkunde en kunnen u altijd uitgebreid adviseren.

 

Implantologie


Implantologie is een discipline waarbij een of meerdere elementen worden vervangen door tandheelkundige implantaten. Dit zijn kunstmatige wortels, vervaardigd uit titanium, die in het kaakbot worden geplaatst.
Lees meer...

De implantologie biedt ongekende mogelijkheden. Mede daardoor is dit het snelst groeiende vakgebied van de tandheelkunde. Dat maakt het voor cliënten nog belangrijker om met een deskundige praktijk in zee te gaan.

Ons centrum voor tandheelkunde en implantologie, is sinds 1990 gespecialiseerd in deze discipline. Langver is een ervaren implantoloog en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Implantologie

Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel die in het kaakbot wordt geplaatst. Implantaten worden gemaakt van titanium en hebben ongeveer de grootte van een natuurlijke tandwortel. Titanium is het meest geschikte materiaal voor implantaten. Het is een weefselvriendelijke stof, wat betekent dat het lichaam deze metaalsoort accepteert en dus niet afstoot.

Twee soorten systemen
Bij patiënten die last hebben van een niet goed vastzittende onderprothese, kunnen implantaten worden toegepast met drukknoppen om de onderprothese op vast te klikken. Wij maken hiertoe gebruik van het zogenaamde één fase-systeem van Nobel Biocare. Bij prothesedragers worden implantaten in zowel de boven- als de onderkaak volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Ook maken wij gebruik van een twee fase-systeem, het zogeheten ‘screw-vent systeem. Hierbij blijft de kunstwortel onder het tandvlees, wat vooral wordt toegepast bij patiënten die één of meer tanden of kiezen missen.

Voor verschillende disciplines werken we samen met externe specialisten. Hierdoor kan Tandheelkundig Centrum Langver u te allen tijde professioneel én snel van dienst zijn.

Orthodontie


Bij de orthodontische behandeling zijn er twee belangrijke processen te onderscheiden, namelijk het aanpassen van de stand van de kaken en het verplaatsen van tanden en kiezen.
Lees meer...

Het verplaatsen van tanden en kiezen kan op iedere leeftijd plaatsvinden, dus zowel bij kinderen als bij volwassenen. Wel is het zo dat wanneer de kaken niet goed staan de (verplaatste) tanden ook niet op de gewenste positie blijven staan. Beide processen staan dus met elkaar in verband.

 

Zowel de behandelingen die betrekking hebben op het aanpassen van stand van kaken als het verplaatsen van tanden en kiezen worden in onze tandheelkundig centrum uitgevoerd. Voor speciale gevallen verwijzen we u door naar de Orthodontie Praktijk Driebergen.

Prothetiek


Om het dienstenpakket nog verder uit te breiden, wordt er al 15 jaar samengewerkt met Tandheelkundig laboratorium De Heuvelrug. Onze diensten vullen elkaar perfect aan.
Lees meer...

Zij doen alles wat uitneembaar is in de mond. Kortom, alle soorten gebitsprotheses. Belangrijk hierbij is de steeds populairder wordende klikprothese, waarbij een klapperend gebit tot het verleden behoort. Middels implantaten, uitgerust met een soort drukknopjes, wordt de gebitsprothese vast geklikt in de mond. Tandarts Langver plaatst de implantaten en zij verzorgen de prothese. Zij zijn een full service laboratorium op het gebied van zowel gedeeltelijke als volledige kunstgebitten, zowel met als zonder implantaten.

Bleken


Ontevreden over de kleur van uw tanden? Laat u zich door een van onze medewerkers adviseren over onze bleekmogelijkheden.

Wij gebruiken een van de beste en veiligste systemen: ‘Zoom 2-whitening’.